Standhouders

15 december 2018, Dickensdag in Muiden:
een mooie plek voor uw kraam of stalletje

Het wordt gezellig druk, in een oud-Engelse sfeer. Daar horen ook ambachtslieden en marktkoopmannen bij. Daarom nodigen we u graag uit om mee te doen, met een kraam op de markt of een stalletje in het historische straatje.

Markt in de vesting  

In het centrum komt een markt met ca. 80 kramen. Deze markt willen wij zoveel mogelijk in de Dickens sfeer brengen. We hebben daarom een sterke voorkeur voor handelswaar met een ambachtelijke of natuurlijke uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan speelgoed (blik, hout), kerststukjes, kerstversiering allerlei (old style), brocante, curiosa, oude boeken en prenten, noten (verpakt), thee (verpakt), zeepjes en honing.

Het bereiden en verkopen van warme en koude etenswaren en dranken is op deze markt niet toegestaan. Hierin wordt voorzien door de Muider horeca.

Het historische straatje

De doorgaande weg in Muiden wordt in de tijd van Dickens teruggebracht. De gevels worden aangekleed en er lopen acteurs rond die kleine stukjes opvoeren. Er is ook professioneel entertainment, in de vorm van onder meer een zangkoor, muzikanten en een fotograaf.

In dit historische straatje zien we graag ambachtslieden die hun vaardigheden willen tonen, zoals een mandenvlechter, een schoenmaker, een ketellapper, een tinnegieter, een kantklosser, een wolspinner, een houtsnijder, een silhouetknipper en een kaarsenmaker.

Verdere informatie

  • Wij verzoeken u om uw kraam aan te kleden in Dickens- of Kerststijl. Helemaal mooi zou zijn als u zelf ook ‘op z’n Dickens’ gekleed bent. Wij belonen de mooist aangeklede kraam met een prijs.
  • De markt op de Herengracht duurt van 13.00 tot 19.00 uur.
  • De huur van een marktkraam bedraagt € 35,-. Verlichting is aanwezig. Voor een extra stroom aansluiting wordt € 10,– in rekening gebracht.
  • Het plaatsen van eigen aggregaten is niet toegestaan.
  • U krijgt van ons bericht waar u uw auto kunt parkeren.
  • Inschrijven en betalen is mogelijk tot uiterlijk 7 december.Ga voor uw aanmelding naar de pagina Aanmelden markt.

Locatiekaart Muiden

Foto’s Muiden