Standhouders

Standhouders

16 december 2017, Dickensdag in Muiden:
een mooie plek voor uw kraam of stalletje

Het wordt gezellig druk, in een oud-Engelse sfeer. Daar horen ook ambachtslieden en marktkoopmannen bij. Daarom nodigen we u graag uit om mee te doen, met een kraam op de markt of een stalletje in het historische straatje.

Markt op de Herengracht   

Aan de Sluis komt een markt met ca. 50 kramen. Deze markt willen wij zoveel mogelijk in de Dickens sfeer brengen. We hebben daarom een sterke voorkeur voor handelswaar met een ambachtelijke of natuurlijke uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan speelgoed (blik, hout), kerststukjes, kerstversiering allerlei (old style), brocante, curiosa, oude boeken en prenten, noten (verpakt), thee (verpakt), zeepjes, ambachtelijke bieren en jenevers, honing.

Het historische straatje

De doorgaande weg in Muiden wordt van de Amsterdamsepoorbrug tot aan de Sluis in de tijd van Dickens teruggebracht. De gevels worden aangekleed en er lopen acteurs rond die kleine stukjes opvoeren. Er is ook professioneel entertainment, in de vorm van bijvoorbeeld een zangkoor, een goochelaar of een jongleur.

In dit historische straatje zien we graag ambachtslieden die hun vaardigheden willen tonen, zoals een mandenvlechter, een schoenmaker, een ketellapper, een tinnegieter, een kantklosser, een wolspinner, een houtsnijder, een silhouetknipper en een kaarsenmaker.

Vanzelfsprekend kunt u uw producten ook aan de man brengen. In het straatje is echter beperkt ruimte beschikbaar. Hier komen dan ook geen standaard marktkramen te staan, maar geïmproviseerde locaties als kraampjes van hooibalen en planken, schragentafels, manden en kisten. We denken graag met u mee over een passende uitstalling.

Met korting naar het Muiderslot

Naast de markt en het historische straatje heeft Muiden die dag nog een belangrijke publiekstrekker: bezoekers kunnen met korting naar het Muiderslot. Daarvoor worden gratis bonnen uitgedeeld.
De route naar het Muiderslot voert bezoekers langs de markt.

Verdere informatie

  • Wij verzoeken u om uw kraam aan te kleden in Dickens- of Kerststijl. Helemaal mooi zou zijn als u zelf ook ‘op z’n Dickens’ gekleed bent.
  • De markt op de Herengracht duurt van 14.00 tot 21.00 uur.
  • Het historisch straatje komt rond 15.00 uur tot leven, de activiteiten daar duren tot ca. 20.00 uur.
  • De huur van een marktkraam bedraagt € 30,-. De huur van een plek in het historische straatje bedraagt € 20,-.
  • Er is op de Herengracht stroom aanwezig waar u de verlichting van uw kraam op kunt aansluiten. Hier mogen geen andere apparaten op worden aangesloten. Het plaatsen van eigen aggregaten is niet toegestaan.
  • Etenswaren mogen alleen voorverpakt verkocht worden. Het is niet toegestaan om gebruik te maken van een bak- of braadopstelling
  • U kunt uw auto parkeren op een parkeerterrein in de vesting en twee grote parkeerterreinen die net buiten de vesting liggen.
  • U kunt zich voor beide locaties inschrijven. De organisatie maakt een selectie.
  • Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 8 december.
  • U kunt zich aanmelden bij het Comité Openbare Feesten Muiden, info@cofmuiden.nl.

Locatiekaart Muiden

 

Foto’s Muiden

 

Suggesties voor eenvoudige kraampjes